تبلیغات
پسران آرمان جنوب - روش‌های تشخیص میگوی سالم و غیرسالم

پسران آرمان جنوب - روش‌های تشخیص میگوی سالم و غیرسالم

روش‌های تشخیص میگوی سالم و غیرسالم
روش‌های,تشخیص,میگوی,سالم,و,غیرسالم,

جستجوگر سایت

روش‌های تشخیص میگوی سالم و غیرسالم

میگو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع خیلی سریع خراب می‌شود. چون تمام اندام‌های گوارشی میگو در ناحیه سر قرار دارد، شروع مرحله فساد از ناحیه اتصال سر با قسمت بدن است، در صورتی‌كه میگو به صورت تازه خریداری شود باید به‌سرعت سر میگو را جدا كرده و بدون سر در فریزر نگهداری شود یا می‌توان پوست میگو را جدا كرده و عضله تنها را نگهداری كرد.
در واحدهای صنعتی و فرآوری برحسب بازار مصرف و سلیقه مصرف كننده، میگو را سركنی و یا آن را پوست كنی كرده و به فروش می‌رسانند. پس میگوی تازه باید با سر بوده و سر آن سفت و محكم به بدن چسبیده باشد. رنگ میگو بسته به گونه، نژاد و محیط زندگی میگو متفاوت است ولی پس از پخت تقریبا تمامی ‌میگوها به رنگ صورتی مایل به قرمز درمی‌آیند كه شدت این رنگ نشانه سلامت میگو است. هر چقدر میگو پس از پخت كمتر صورتی شود، كیفیت پایین‌تری دارد، رنگ میگو باید یكنواخت بوده و لكه‌های سیاه درشت به شكل خال‌های درشت نداشته باشد. خال‌های ریز پراكنده در سطح بدن طبیعی است.
میگوی تازه بوی بدی ندارد و فقط بوی خاص میگو را دارد كه اصلا تند نیست.
ولی در صورت خراب شدن، بوی شدید و تند آمونیاك از آن استشمام می‌شود. از این نظر نوع پرورشی و دریایی آن هیچ فرقی ندارند، یعنی میگوی دریایی كه از لب ساحل بلافاصله بعد از صید به فروش می‌رسد بدون بو است.
اگر میگو را به صورت تازه از شهرهای جنوبی خریداری می‌كنید، باید در همان محل فقط سر را جدا كرده و با پوست فریز كنید. اگر میگو به صورت بسته بندی شده و منجمد خریداری می‌شود باید به تاریخ تولید و انقضا و كد بهداشتی جعبه دقت شود. سپس آن را در فریزر خانگی و دمای حدود ??- درجه سانتیگراد نگهداری كرد.
بسته‌بندی باید به صورتی باشد كه مجبور به دوباره فریز كردن میگو نشوید. برای این كار می‌توان وقتی میگو خریداری شد، قبل از اینكه كاملا از حالت انجماد خارج شود، باید سر میگو را جدا كرده و آن را در پلاستیك به اندازه مصرف هر وعده قرار داد و البته فوری آن را داخل یك جعبه و درون فریزر گذاشت.
میگویی را كه پوست آن كنده شده به مدت زیاد نمی‌توان در فریزر نگاه داشت، مگر در شرایط خاص و بسته‌بندی خاص كه حتی در آن صورت هم مدت نگهداری طولانی نیست.
میگوی سالم باید فاقد هر نوع بوی تند، تغییر رنگ، لكه یا نقطه سیاه‌‌روی پوسته یا گوشت بوده و پوسته آن باید محكم به گوشت چسبیده و فاقد حالت لزجی و لیزی باشد. حال چگونه میگو را انتخاب و نگهداری كنیم. مانند هر غذای دریایی بهتر است میگو در جایی نگهداری شود كه بتواند خوب و تازه باقی بماند.
سعی كنید محل خرید و فروشندگان ماهی و میگو را خوب بشناسید تا بتوانید به آنچه خریداری می‌كنید اعتماد كنید. زمانی كه می‌خواهید میگو را طبخ كنید استفاده از میگوی منجمد یا تازه مساله مهمی‌است. گوشت میگوی منجمد ماندگاری بیشتری دارد و می‌توان تا چند هفته نگهداری كرد در حالی كه میگوی تازه را فقط می‌توان یک تا دو روز نگهداری كرد.
یكی از علامت‌های تازه بودن میگو محكم بودن گوشت آن و چسبندگی گوشت به پوسته خارجی است. پوسته نباید زرد رنگ و دانه دانه باشد و بو نشانه خوبی برای تازگی میگو است. میگو با كیفیت تازه، كمی‌بوی آب‌های شور را دارد ولی نباید بوی تندی و زهم را بدهد.
در ارتباط با اندازه، برخلاف تصور عامه میگوهای درشت به دلیل مسن بودن میگو و سفت شدن عضلات آنها و به زبان دیگر پیر شدن آنها در مقایسه با میگوهای كوچك‌تر، خوشمزه نیست و نوع کوچک‌تر میگو مانند مرغ، گاو و گوسفند خوشمزه‌تر است، دلیل اصلی تفاوت قیمت میگوهای ریز و درشت درصد ضایعات آن است.

[ پنجشنبه 1392/01/22 ] [ 22:47 ] [ مُحَمَّدغَفُور رَئیسیَان ] [ نظرات () ]

نظرات این مطلب

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

آخرین مطالب

،